Het belang van poetsen en flossen

Mondzorg Nijmegen

Velen van ons hebben het ter harte genomen dat we onze tanden, tong en wang moeten poetsen, en dat is nog voor het ontbijt. Het is ook belangrijk om je tanden te verzorgen. Dat kan poetsen zijn, flossen, en soms moeten we ook schrapen. Wat hebben al deze dingen gemeen?

We zijn bezorgd over de staat van ons gebit en pakken het probleem vanuit alle mogelijke hoeken aan. Het is ook belangrijk om het rustig aan te doen met het oppervlak van onze tanden. Het is belangrijk om voor onze tanden te zorgen, maar eten zonder de juiste verzorging is nooit een goed idee.

Er zijn dingen waar we ons misschien niet bewust van zijn, maar die de algemene conditie van al onze tanden kunnen beïnvloeden. De meeste mensen die we ontmoeten nemen deze stoffen in, ademen ze in en spugen ze uit. Onze tanden en ons tandvlees worden voortdurend afgebroken en soms zal de hele structuur bijdragen aan de conditie van onze tanden. Om deze incidenten te voorkomen, moeten we voorzorgsmaatregelen nemen. We moeten begrijpen wat we in onze mond stoppen, waar het vandaan komt en hoe we het moeten verzorgen, zodat we het kunnen beschermen en er zelfverzekerd uit kunnen blijven zien.

Daarom moet iedereen het belang inzien van poetsen, flossen en het verzorgen van de tanden, het tandvlees en de tong. Het andere belangrijkste onderdeel van mondverzorging is het onder controle houden van de dagelijkse opname van tandplak. Als tandplak zich ophoopt op de tanden, kan dit een perfecte omgeving vormen voor bacteriën om te leven en zich voort te planten. Bacteriën zijn niet goed en als er iets is wat we kunnen doen om het te voorkomen, dan moeten we dat doen. Opdat iedereen weet wat hij overdag moet doen, volgt hier een uitleg van wat enkele van die dingen zijn.

Mondverzorging, poetsen en flossen zijn niet de enige dingen die bijdragen aan een gezond mondklimaat. Onthoud dat poetsen en flossen slechts één onderdeel zijn van het onderhouden van een gezonde mondverzorgingsroutine. Ook het spoelen met zeep en suiker en lauw water zijn belangrijk om de tandplak onder controle te houden. Sommige wetenschappers raden aan om na elke maaltijd te poetsen. Andere onderzoekers geloven dat poetsen eigenlijk niet zo effectief is als gedacht. De reden voor de verminderde efficiëntie van het poetsen is dat we suiker en olie op de tanden, voedsel en lipproducten hebben. Deze stoffen blijven bacteriën aantrekken en aan zich hechten. Poetsen is belangrijk, maar het is niet het enige. Flossen speelt ook een grote rol. Flossen vormt een barrière tussen de tanden en de bacteriën die tandplak veroorzaken. Sommige mensen zijn niet succesvol met flossen omdat ze er te veel uithalen, of omdat de smalle ruimtes tussen de tanden niet goed zijn waar normaal gesproken de borstelbevestiging van een tandenborstel zit. Dus, nu we iets meer begrijpen over de redenen waarom we poetsen en flossen, zouden we een beter idee moeten hebben van wat we moeten doen om onze mondgezondheid te helpen behouden.

  • Leren om kortere happen te nemen
  • Poets je tanden als je thuiskomt.
  • Flos als je het niet hebt.
  • Gebruik een tongschraper.

Zorg ervoor dat u flost tussen elke tand, en niet alleen de bovenste paar tanden. Leer uw tong te poetsen. De meeste bacteriën die zich tussen de achterkant van onze tanden en achter op onze tong verzamelen, zijn niet zo veilig als de bacteriën die zich tussen de achterkant van de tand en het tandvlees kunnen ophouden. Onthoud dat we onze tanden en ons tandvlees goed moeten verzorgen. Dat is het allerbelangrijkste onderdeel van de mondhygiëne. Als we ze niet verzorgen, kunnen we ook niet zo goed voor onze mond zorgen als we zouden kunnen.

Het is belangrijk om te weten dat er ook andere mondproblemen zijn die kunnen leiden tot een chronische slechte adem, zoals gaatjes in de tanden, parodontitis en bindweefselaandoeningen. Het is dus belangrijk dat we de oorzaak van uw probleem onderzoeken en er vervolgens iets aan doen om het te verhelpen.

Nu u een aantal redenen voor uw slechte adem begrijpt, bent u klaar om het te verhelpen. Ik stel voor dat u vandaag nog één of een paar van deze suggesties uitprobeert.

Zoals altijd geldt: als u zich zorgen maakt of vragen hebt over uw gezondheid, neem dan contact op met uw huisarts. Een slechte gezondheid is niet iets dat aanvaardbaar is. Als u een slechte adem heeft, denk er dan aan dat dit niet noodzakelijk een gezondheidsprobleem is. Als u denkt van wel, zorg dan voor de juiste behandeling. Er is geen reden om hier onder te lijden, tenzij u daar een reden voor heeft.

Lees meer:
Mondzorg Nijmegen
Tandarts Nijmegen
Tandartspraktijk Nijmegen