Het belang van zelfzorg

Vrouwelijk leiderschap

Hoewel we geprogrammeerd zijn om een workaholic te zijn, moeten we ook afhankelijk zijn van onze zelfzorg. Veel mensen kijken naar anderen om alle antwoorden te geven. Dat is de reden waarom vrouwen in bedrijfsorganisaties meer stress te verduren hebben dan hun vrouwelijke tegenhangers. Wij hebben de neiging om eerst aan alle anderen te denken, zoals onze moeders (moeders hebben de neiging om ons in huis te helpen) en onze echtgenoten. Wij moeten eerst met hun druk en behoeften omgaan. Toch is dat het allereerste waar we ons op moeten concentreren, onze zelfzorg.

Hoewel we biologisch zijn aangelegd om voor anderen te zorgen (als klein kind deden we dat al), moeten we ook voor onszelf zorgen. We moeten volharden om voor onszelf te zorgen. Toch hebben we nog steeds de neiging onszelf meer te zien als de verzorgers van anderen – als niet bijdragend. Dat moet echt veranderen. Als we genezers voor anderen willen zijn, moeten we zelf ook genezers zijn. Voor jezelf zorgen gaat ook over het zorgen voor je gezondheid. Door jezelf toe te staan voor je lichaam te zorgen, creëer je balans in je leven.

Chavis Cher Nort samenwerking c bracht me op het idee om kleurentherapie te gebruiken met mijn cliënten. Mijn gedachten gingen onmiddellijk naar een ander element in mijn leven en dat was de sportschool. Ik heb mijn hele leven gewerkt op het gebied van gezondheid en welzijn, ben een professionele trainer, gediplomeerd trainer, heb een geweldige sportschool, train regelmatig en heb klanten over de hele wereld. Ik heb mijn bedrijf gebouwd op het leveren van een geweldig product/dienst aan de vrouwelijk leiderschap, de vrouwelijke leiderschap en de vrouw.

Cheryl Sandberg

Als mijn cliënten mij voor het eerst zien, realiseer ik me vaak dat ze niet mezelf in zijn geheel zien. Een cliënt gedroeg zich onlangs in een genezingssessie speels en dronken, ook al werkte ze nauwelijks in de sportschool. Ik vroeg haar waarom ze oefeningen afsloeg. Ze vertelde me dat het haar manier was om nuchter te blijven. Ze bracht zichzelf in een situatie waarin ze zich minder gestrest en in controle zou voelen. We bespraken het om niet vast te zitten in een plaats van emotionele winterslaap. Er wordt vaak gezegd dat we meer over ons innerlijke kind weten dan onze ouders.

Het kwam bij me op dat mijn cliënten misschien hetzelfde probleem hebben als ik, namelijk ruimte creëren om een ander deel van zichzelf naar boven te halen. Ik vroeg mijn cliënt naar het idee van zelfzorg te kijken en haar te vragen hoe zij voor zichzelf had gezorgd. Ze kan niet over zichzelf spreken! We kwamen met een aantal sterke ideeën, waaronder het belang van afvallen en gezond eten, iets wat we in ons leven vaak te licht opvatten, of dat nu het jouwe is of het mijne.

Terwijl ik verder uitweidde over mijn eigen gedachten, begon mijn cliënt een deel van haar persoonlijke zelf te delen. Een van mijn cliënten werkt met het Color Alive Programma en brengt haar diepe familiepatronen aan het licht. Een ander is misschien op een plek geweest die heel pijnlijk is om te praten over juist die dingen waar ze over zwijgt. Het is mij een tijd geleden overkomen.

Ik kwam met een aantal ideeën over hoe ik meer van mijn persoonlijke ik kon integreren in mijn werk met vrouwen en levensgebeurtenissen. Dat waren mijn twee boeken. Momenteel schrijf ik aan mijn derde. Terwijl ik werk, begin ik door mijn ervaringen te voelen wat ik niet eerder heb kunnen uitdrukken. Het heeft me geopend om mijn bedrijf te laten groeien en uit te reiken naar andere plaatsen in mijn leven. Mijn cliënt en ik komen weer bij elkaar en verbinden ons op een ander niveau.

Lees meer over:
Holistische therapeut Eindhoven