Hoe maak je een einde aan de scheiding

Mediator Arnhem

De belangrijkste reden waarom ik me ermee bemoei, is een conflict dat ik onlangs met mijn cliënten heb opgelost. Ze waren van elkaar gescheiden. Het werd een impasse waarin niemand bereid was mee te werken of compromissen te sluiten. Binnen een paar dagen na een hoorzitting begonnen mijn cliënten woedend te worden en elkaar de schuld te geven van wat er tijdens de hoorzitting gebeurde. De angst werd opnieuw aangewakkerd. Toen was het belangrijk om de redenen te begrijpen waarom het conflict gebeurde. Net als de kinderen die voor hun ouders komen, waren u en zij beiden onschuldige slachtoffers van een bepaalde situatie op het moment van het conflict. Wanneer kinderen geen deel kunnen uitmaken van de echtscheiding van hun ouders, is het heel belangrijk om de oorzaken te begrijpen en wie werkelijk verantwoordelijk was voor wat er met de ex-partner is gebeurd. Ik heb zelfs een ontmoeting gehad met de persoon die me ontslagen heeft. een scheiding kan je oplossen door de hulp van een mediator!

Ik deelde een aantal van mijn bevindingen met hen en we hadden een min of meer bevredigende overeenkomst, maar in die tijd kon ik niet bij de kinderen lijken te zijn. Zij zeiden dat toen zij jonger waren, zij niet begrepen wat er in het huwelijk was gebeurd en dat zij waren opgegroeid met de gedachte dat hun ouders alleen maar uit elkaar gingen om geld te krijgen en van hen om het kind te krijgen.

Het is als een man die een tweedehands auto heeft gekocht. Als hij erachter komt dat zijn ex-vrouw een betere auto heeft met een betere kleur roept hij: “Ik begrijp het niet, dit moet fout zijn.” Hij gaat dan naar de hulpverleningsinstantie en koopt een betere auto, een “betere” kleur. Een paar weken nadat hij nog een betere auto heeft gevonden, vindt hij zichzelf getrouwd of ongeveer een maand later geboren.

Het bovenstaande gedrag lijkt op het gedrag van kinderen die opgroeien omdat ze niet begrijpen waarom hun ouders scheiden en elkaar de schuld geven van de gebeurtenis. In plaats van zich te concentreren op de oorzaak, namelijk de echtscheiding, kunnen zij zich niet concentreren op het slechte gedrag of de negatieve kanten van de ex-partner. Zij blijven in hun slechte leven leven met dat deel van hun ouders. Hun “ouder” is in essentie verwijderd, dus leven zij waarschijnlijk voor dat deel. Onnodig te zeggen dat zij nooit tot halverwege hun twintigste hebben doorgemaakt wat kinderen van gescheiden ouders hebben moeten doorstaan.

Dus hier zijn enkele tips over hoe een einde te maken aan het giftige en negatieve gedrag, zodat u kunt leven gelukkig en gezond relaties zonder de slechte. Er zijn momenten in ons leven dat we op het juiste spoor zitten, de juiste prioriteiten hebben en de juiste doelen nastreven. Maar meestal zijn we van het goede pad af en hebben we het moeilijk en vergeten we wat de juiste dingen zijn om met onszelf te doen of hoe we met de slechte dingen moeten omgaan. Waarom nemen we voor de scheidingsgroep ouders geen voorbeeld aan kinderen van echtscheiding?

1. Hou van uw kinderen.

U bent het grootste rolmodel voor uw kinderen. Door liefde te tonen aan je kinderen geef je het signaal af dat je hen respecteert. Liefde tonen aan je kinderen in plaats van zeuren, of je partner duwen of mishandelen, zal je relatie met je kinderen versterken. Toon meer liefde, en je kinderen zullen minder opstandig en respectloos worden en meer meewerken.

2. Laat je kinderen zien dat je van ze houdt.

Geef je kinderen onvoorwaardelijke liefde en acceptatie. Je “Ik hou van je” moet onderstrepen dat je van hen houdt. Vertel ze nooit dat je van ze houdt en toon je liefde nooit door dingen terug te nemen die je partner je kinderen indertijd had gegeven. Toon meer liefde en ze zullen minder opstandig en respectloos worden en meer meewerken.

3. Laat uw kinderen zien dat u uw partner respecteert.

Uw echtgenoot is niet uw vijand, maar net als u maken zij deel uit van uw leven. Uit uw relatie met de andere ouder moet blijken dat u uw partner respecteert en dat uw aandeel niet de schuld is van de problemen van uw kinderen. Dit is niet gemakkelijk en het is niet altijd gemakkelijk om liefde aan je kinderen te tonen.

4. Praat met hen over de scheiding.

Het is belangrijk om met uw kinderen te praten over de scheiding en hoe die heeft plaatsgevonden. Als u kunt bespreken hoe u beiden beter met uw emoties kunt omgaan en op een betere manier uit de situatie kunt stappen, is dat des te beter. Zijn er manieren waarop u het beter had kunnen doen om de dingen beschaafd te houden? Zo ja, vertel het uw kinderen. Jongere kinderen van een echtscheiding die geloven dat mama en papa hun liefde hebben afgepakt, zullen de woede in zich voelen en het als een persoonlijke aanval zien. Zij zullen het gevoel hebben dat u zoveel van hen houdt dat u dat nooit aan hen zult laten merken en zij zullen het gevoel hebben dat wat u is overkomen uw schuld is.

5. Geef aan wat uw sterke kanten zijn.

Het is belangrijk dat u laat weten hoe hard u werkt en dat uw vermogen om creatiever en toleranter te zijn moederlijk is, gekoppeld aan het inbrengen van een zelfverzekerde persoonlijkheid. Als u een rol had in de keuze van de nieuwe echtgenoot om te scheiden, denkt u dat hij of zij ontevreden zou zijn en misschien, boos om dat u wilde blijven? Vraag of ze van plan zijn het hen te vertellen. Uw kinderen zullen ontvankelijker zijn als u hen deze vragen stelt.

Lees meer:
Christelijke mediator
Christelijke relatietherapie