Wat kan ik verwachten tijdens mijn verpleegprovincie

Indicatie wijkverpleging

Ik raad mijn cliënten aan zoveel mogelijk informatie in te winnen alvorens te beslissen in welke verpleegprovincie zij hun aanvraag zullen indienen.

Als u bijvoorbeeld grootouders bent die thuis voor uw kleinkinderen willen zorgen, is het belangrijk dat u zoveel mogelijk informatie inwint om in het besluitvormingsproces te betrekken.

Wat kunt u verwachten als u zich aanmeldt?

Nadat u een aanvraag hebt ingediend, krijgt u een casemanager toegewezen die met u en uw familielid samenwerkt. In de meeste gevallen is het uw oma die een aanvraag indient, maar het kan ook uw zoon, dochter of ander familielid zijn. De casemanager zal de zorg coördineren, u helpen uw behoeften en behandelplan te beoordelen, ervoor zorgen dat uw papierwerk in orde is en ook alles verzamelen wat u nodig hebt.

Wat moet ik verstrekken?

Wanneer u een aanvraag indient voor de wijkverpleging, zult u een aantal ondersteunende documenten moeten overleggen, zoals een kopie van uw verzekeringskaart, een pastorale gunst, een lijst van uw wilsbeschikkingen, een verklaring over uw medische toestand, een lijst van uw medicatie(s) en informatie over plannen waarvan u wilt dat de behandelaar ze kent. U mag verwachten dat u aanvullende persoonlijke informatie verstrekt, zoals uw leeftijd, uw levensstijl en eventuele andere speciale overwegingen.

Door deze stappen te volgen hebt u de vragen beantwoord die in de aanvraag worden gesteld en kan de arts zich concentreren op uw behoeften en behandelplan.

Wat kan ik tijdens de zorg verwachten?

Nadat u een casemanager toegewezen hebt gekregen, gaat u meestal naar de intakeruimte. Hier wacht u tot de intakeverpleegkundige u terugbelt. U wordt dan voorbereid op een bezoek van 30 minuten, waarin u de gelegenheid krijgt om uw symptomen, eventuele nieuwe medicijnen die u gebruikt en andere relevante vragen te bespreken. De intakeverpleegkundige zal ook uw vitale functies opnemen, een lichamelijke beoordeling uitvoeren, zo nodig röntgenfoto’s maken en u vragen stellen over uw aandoening. Hierna krijgt u meestal de naam van een verwijsbureau waar u terecht kunt voor uw vervolgzorg.

Lees meer over:
Ouderenzorg Den haag
Seniorencoach