Beter ademen met je adem

Ademcoach

Het eerste wat u moet doen als ademcoach is ervoor zorgen dat u zich echt bewust bent van uw ademhaling op dit moment. Als je bent zoals de meeste mensen, ben je je misschien niet eens bewust van de manier waarop je adem je lichaam beïnvloedt. Adem je met je borst of met je buik? De meeste mensen ademen met hun borstkas, maar zelden is er een verband tussen de borstkas en de manier van ademen. Onthoud dat een ademhaling een integrerende kracht in je lichaam is, velen oefenen het ademen met de borstkas en het oppervlak van de borstkas, maar de meeste mensen ademen met hun hele borstkas. Het probleem hier is dat je je concentreert op alle lucht die je lichaam binnenkomt.

Als je je eenmaal bewust bent van dat verband, kun je veranderingen aanbrengen in je ademhaling. Veel mensen ademen gewoon normaal zonder echt na te denken over hun ademhalingspatronen. Als u dit kunt lezen, zult u misschien verbaasd zijn dat u uw ademhalingspatronen daadwerkelijk ten goede kunt veranderen. Een van de eerste principes van ademcoaching is het onderzoeken van de ‘waarheden’ in je lichaam. Dus, om te beginnen, zul je je willen concentreren op je borstkas. Adem in door je borst en uit door je borst. Je wilt voorkomen dat je borst inzakt als een te grote opgeblazen ballon en voorkomen dat je gaat ademen tot je borst pijn begint te doen. Als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je in staat zijn om je ademhaling te balanceren met je borstkas die stijgt en daalt.

Het is belangrijk om een positief gevoel over de ademhaling te hebben. Als je weet dat je ademhaling niet natuurlijk is en je richt je op dat gevoel, dan zal je lichaam de genezende voordelen van de ademhaling verder afwijzen. Dus, als je je ademhalingsoefeningen voor de eerste keer doet, concentreer je dan op de details, zoals hoe je borstkas op en neer gaat: neigt die naar voren of naar achteren? De sleutel hiervoor is dat je je concentreert op het gevoel van je borstkas. Het feit dat je borstkas de neiging heeft om omhoog te gaan, is op zich al genoeg om je op een negatieve manier te laten ademen. In plaats van je borstkas hoog te laten komen, concentreer je je op de versterkende fysieke verbinding tussen je borstkas en je onderbuik.

Ook al beginnen veel baby’s natuurlijk te ademen, na verloop van tijd kunnen hun ademhalingspatronen ‘babbelig’ en oppervlakkig worden. Om dat om te keren, concentreer je je op je borstkas die volledig opstijgt en dan volledig daalt. Als u zich ontspant met uw borstademhaling, bent u meteen productiever en vermindert u snel de spanning in uw schouders en nek.

Als je eenmaal ontspannen bent, zul je je adem gebruiken om positieve gevoelens te installeren. Dus als je je uitgedaagd voelt, volg dan gewoon je ademhaling en je zult merken dat je je concentreert op de positieve gevoelens die er zijn. Gaat je borstkas omhoog en omlaag met je ademhaling? Elke keer dat je inademt en uitademt, wil je dat het dieper gaat of is het genoeg dat je het een paar tellen kunt ophouden? Als je borstkas stijgt, is dat gezond en positief. Als je borstkas bij elke ademhaling daalt, is dat helemaal niet gezond! Adem dus bewust elke keer in en uit en elke keer letterlijk in verband met het fysieke gevoel dat je lichaam doormaakt. Stijgt en daalt je borstkas snel, of langzaam?

Dus om samen te vatten, je gebruikt je adem om optimale gezonde lucht in je lichaam te ademen; je duwt jezelf in totale ontspanning en diepe ademhaling; en je volgt al die fysieke gewaarwordingen met positieve gevoelens. Zo simpel is het; het kan aanvoelen alsof het allemaal wat ingewikkeld klinkt, maar dat is niet erg. Als je dit proces volgt leer je je eigen natuurlijke dagelijkse ademhaling te creëren en dat is heel erg heilzaam.

Waar het op neerkomt is dit, om het meeste uit je dag te halen moet je kunnen ademen je moet in staat zijn de adviezen op te volgen die je elke dag krijgt. Als ademcoach maak ik altijd gebruik van de adempatronen van de natuurdeskundigen zoals een yoga beoefening, meditatie en zelfhypnose patronen. Zorg ervoor dat je je aandacht bij je borstkas houdt als je ademt en let op de aandacht die je geeft bij elke ademhaling. Zorg er ook voor dat je niet focust op de ademhaling zelf. Denk aan je hart als het centrum van je aandacht, volg de aandacht en creëer de positieve gevoelens. Veel succes op je ademhalingsreis, ik hoop dat dit je helpt om beter te ademen en ik hou van je zoals je bent.

Lees meer:
Massage Houten
Chronische stress verminderen