Hoe de bewustwording te vergroten

Bewustwording

“Bewustzijn over jezelf”

Om de bewustwording te vergroten moet men zichzelf bekritiseren en onderzoeken en hoe men staat tegenover andere mensen en zijn omgeving. Op dit moment kun je voelen dat je jij bent, zeker, maar je weet niet wie je mogelijk bent, de essentie van jou.

Als je eenmaal in staat bent je gevoeligheid te cultiveren om aan de behoeften van je lichaam en je emoties te voldoen, zul je in staat zijn je gevoelens en emoties nauwkeuriger te herkennen, hoe je op de buitenwereld reageert en hoe je vervolgens moet reageren om je missie te bereiken.

Je emoties de baas worden

Gelukkig is een van de belangrijkste aspecten van wat je wilt ontwikkelen, je vermogen om je bewust te zijn van je emoties en te leren je bewust te zijn van je gevoelens. Dan zul je in staat zijn om emoties te genereren en te manifesteren wanneer je dat nodig hebt; met andere woorden gewoon voelen wat je nodig hebt. Om je bewust te zijn van je gevoelens, moet je jezelf ervan weerhouden om door de emotionele achtbaan te gaan en in plaats daarvan te voelen wat er in je gebeurt.

Auteur Robert B. Cialdini heeft een formule bedacht die als volgt werkt:

“Onderzoek naar menselijk gedrag heeft aangetoond dat bewust en weloverwogen handelen essentieel is voor het succes van elke onderneming.”

“Articuleer en deel je waarde”

Zodra je je bewust wordt van je eigen gevoelens, op het moment dat je bewust begint te worden, word je je bewust van je kijk op de omgeving om je heen. Je hersenen zijn gebouwd om alle informatie om je heen te zien. Zeg tegen jezelf dat je op die manier kunt zien en waarnemen, dat je op die manier de gedachten van anderen kunt begrijpen en relateren. Wanneer iemand een beetje anders tegen je praat, zullen je hersenen het gevoel dat je hebt ten opzichte van de persoon met wie je wilt praten, registreren en registreren. Je kijk op het leven zal verbeteren.

Het grootste deel van dit alles is de manier waarop je omgaat met de omgeving om je heen. Door je waarde bij te dragen en door je waarde overal te verspreiden geef je de vitale informatie door die waarde aan je leven zal toevoegen.

Om je bewust te zijn van je gevoelens moet je in alle staten van jezelf bewust zijn, en het is in de meest gevoelige staat dat je gevoelens duidelijk worden.

Wanneer iemand tegen je praat, word je je bewust van hoe hij zich voelt of hoe geïnspireerd hij zich voelt, en hoe hij tegen je praat, door de manier waarop je naar zijn woorden luistert. De manier waarop je met anderen communiceert op het exacte moment dat zij met je moeten praten is zo’n beetje de beste investering die je kunt doen en is het krachtigste instrument in je menselijk arsenaal.

Je Positieve Emoties

Positieve emoties of emoties zijn de ultieme stemmingswisselaars, en dit is wat positieve van negatieve emoties onderscheidt.

De meest trefzekere manier om je bewustzijn te vergroten is je emoties te beheersen. Als je niet opmerkt wanneer je negatieve emoties voelt, kun je denken dat je iets positiefs voelt, maar in feite is het min of meer negatief. Heroriënteer bewust je gedachten. Als je meer liefde in de wereld wilt vinden, zal het je helpen om steeds onbaatzuchtiger te worden en je positief te voelen.

Wees gul voor jezelf en voor anderen en bied je grootste zelf aan de wereld aan. Op het vlak van empathie, beginnen we onmiddellijk positieve emoties te ontwikkelen.

Vaak zeggen mensen dat ze creatief willen zijn, en soms wordt dat verward met kunstenaar zijn, maar creativiteit heeft betrekking op alle aspecten van het leven en op elke minuut van ons leven. Echte creativiteit is zich bewust van elk moment en elke minuut van ons bestaan, en is in staat om te “voelen” wat er op dat moment gaande is.

Daarom is ons uitstelgedrag, of het vermijden van pijn of gebrek aan creativiteit, niet bewust van de werkelijke energieën of gevoelens die ons ertoe aanzetten om anders uit te stellen.

Meestal komt uitstelgedrag voort uit angst, en angst is de emotionele toestand van angst, bezorgdheid en/of naderend gevaar. Het is de vecht- of vluchtreactie. Het is een overlevingsinstinct. Het kan echter worden vervangen door bewustzijn en controle van de automatische reactie die ons primaire overlevingsmechanisme zou zijn.

Volgens Gunningsale, de auteur van succesvol mensen lezen, “zwakt het gevoel van angst af als we ons geloofssysteem veranderen. Als we denken aan de angst als gewoon energie in ons lichaam. Het wordt altijd vastgehouden in het lichaam, en meestal in groepen, b.v. angst om te falen, angst om de rekeningen te verhogen, angst voor verandering, en het groeit in ons bewustzijn, of laadt uit de hand als een elektrische stroom, als een sneltrein, en gaat onze geest, en vaak anderen, opladen.”

Lees meer:
Coach Almere
Spirituele begeleiding